Jönköpings läns museum 11 oktober 2018

Bilden visar Ester Ellqvist, som senare gifte sig med John Bauer. Fotograf: Oscar Ellqvist. Ingår i bildsamlingen hos Jönköpings läns museum.

Höstens första aktivitet i Jönköping har vi redan fått en försmak av genom utskicket som kom i början av sommaren. Våra kolleger vid Jönköpings läns museum har bjudit oss alla i Mabbas att komma till dem för ett studiebesök under en hel dag.

Här kommer nu programmet för vårt besök. Det är upplagt så att de som inte kan komma så tidigt ska kunna glida in och få fika ändå och de som måste åka hem tidigare kan hoppa över visningen av Bauerutställningen. Mellantiderna i programmet får ses som hållpunkter, det är ett komprimerat program och det tar förstås tid att förflytta sig mellan de olika stationerna.

Museets inriktning är konst och kulturhistoria. Museet är beläget i centrala Jönköping och drivs av Stiftelsen Jönköpings läns museum som också driver Friluftsmuseet i Jönköpings stadspark. Förutom utställningslokaler rymmer museet arkiv, magasin, ett omfattande bildarkiv, en ateljé för målerikonservering med mera. Personalen arbetar med allt från föremålsvård till utställningar, arkeologi, målerikonservering, byggnadsvård och etnologiska dokumentationer. En viktig samarbetspartner är Jönköpings läns konstförening vars konstsamling museet förvaltar.

Välkommen att anmäla dig!

TID: Torsdag 11 oktober2018

ANMÄLAN: Så snart som möjligt men senast onsdag 3 oktober till Karin Norberg i styrelsen, karin.norberg@riksarkivet.se. Skriv gärna i din anmälan när du beräknas anlända i Jönköping.

PLATS OCH SAMLING: Vi samlas i entrén på Dag Hammarskjölds plats 1. Observera att museet har gemensam entré med stadsbiblioteket. Programmet finns också i den länkade pdf:en som finns längst ned på den här sidan. I pdf:en finns även informationen nedan om hur man tar sig till Jönköping och hur man hittar till museet. Längst bak i pdf:en finns även en karta.

PROGRAM
Studiebesök Jönköpings läns museum – 11 oktober 2018

9.15-10
Samling och fika (Tiden här är extra tilltagen för att parera olika ankomsttider för deltagare)
10-11
Presentation av vår verksamhet (Fikat står kvar ännu en stund till de som kommer senare)
11-12
Visning bibliotek, arkiv, fotoarkiv JLM
12-13

Lunch inklusive diskussioner och kollegiala samtal (Lunch på egen bekostnad i Kafé Cykelstaden som är alldeles innanför entrén)
13-13.30
Sammanfattning diskussioner
13.30-14.30
Digital storytelling
14.30-15
Eftermiddagskaffe
15-16
Forskarsalen/ABM
16-17
Bauerutställningen, visning

RESA OCH HITTA: Till Jönköping kommer man med både tåg och buss beroende på när och varifrån man startar sin resa. För vissa avgångar blir det byte i Nässjö eller Skövde. Väl i Jönköping är det ganska nära att promenera till museet från järnvägsstationen eller buss-tationen vid Juneporten. Stadsbussarna 1, 2 och 3 passerar museet. OBS att hållplatsen heter Stadsbiblioteket. Biblioteket finns i samma huskomplex som museet. Se kartan i pdf:en, där museet är markerat längst ned till höger mellan Slottsgatan och Odengatan. Busstationen är markerad på kartan längst upp till vänster med en stor blå prick.
Jönköpings stations reseplanering: https://www.dinstation.se/jonkopings-resecentrum/
Museets hitta-information finns här: http://jonkopingslansmuseum.se/besok-oss/

BILDKÄLLOR
: Alla bilder kommer från Jönköpings läns museum. Bilden överst visar Ester Ellqvist, som senare gifte sig med John Bauer. Fotograf: Oscar Ellqvist. Bilderna nedan visar entrén och gården.

All information på denna sida samt en karta finns i denna pdf >MABBAS_Jonkoping_20181011

Kommentarer är stängda.
%d bloggare gillar detta: