Måndag med Mabbas – Nordiska Museets arkiv den 20 november 2017

Skolflickor fotograferade av konstnären Erik Tryggelin (1878–1962) i Stockholm den 22 mars 1901. Tryggelin blev aldrig något av de stora konstnärsnamnen under sin levnadstid. Ett parallellspår till sina målningar är de fina ögonblicksstudier av människor som han fångade med sin kamera för inspiration och detaljstudier. Bild ur Nordiska Museets fotosamlingar.

Varmt välkomna till MABBAS besök i Nordiska Museets arkiv!

Redan på 1870-talet började Artur Hazelius att skapa basen till det som skulle bli Nordiska museets arkivsamlingar. Nu är arkivet ett av Nordens största kulturhistoriska arkiv. Vid sekelskiftet 1900 blev arkivet en egen enhet inom museet då arkivhandlingar och bilder skildes ut från föremålsbeståndet. Efter att ha varit inrymt i andra lokaler sedan början av 1990-talet flyttade arkivet tillbaka till helt nya arkivlokaler i museets huvudbyggnad 2015.
Vi kommer att förutom att få veta mer om arkivsamlingarna även att få erfarenheter av vad flytten tillbaka till museibyggnaden har inneburit och hur man på museet gör med relationen insamling och arkivering.

Datum: Måndag 20 november 2017 kl 14:00
Samling: Strax före kl 14 i museets tillgänglighetsentré till höger om entrétrappan.
Anmälan: Senast den 15 november till Karin Norberg i styrelsen, karin.norberg@riksarkivet.se

Kommentarer är stängda.
<span>%d</span> bloggare gillar detta: