Måndag med Mabbas – Riddarhusets arkiv och bibliotek 6 mars 2017

riddarhuset_bild_1

Välkomna till ett nytt år med MABBAS! Vi har ordnat en medlemsvisning av Riddarhusets arkiv och bibliotek den 6 mars kl. 14:00 – det här är ett unikt tillfälle att få se Riddarhuspalatset bakom kulisserna. Samling utanför Riddarhuspalatsets huvudentré kl. 13.50. Adress: Riddarhustorget 10, Gamla Stan, Stockholm.

Anmälan till visningen ska som vanligt ske till Karin Norberg, karin.norberg@riksarkivet.se, senast den 1 mars.

Samma dag kommer MABBAS hålla sitt årsmöte på Postmuseum klockan 11.00. Samling i Postmuseets reception kl. 10.50. Adress: Lilla Nygatan 6, Gamla Stan, Stockholm. Kallelsen till årsmötet görs inom kort och separat på sedvanligt vis. Se årsmöteshandlingarna här på hemsidan. Passa på att delta också på årsmötet och träffa styrelsen. Vi kan äta lunch tillsammans (på egen bekostnad) för att sedan fortsätta till Riddarhuspalatset som ligger mycket nära Postmuseum. Se fram emot några trevliga timmar med MABBAS!

OM RIDDARHUSET
Riddarhuset har världsunika samlingar över de 663 ätter som utgör den svenska adeln. Riddarhusets personal arbetar med adelns genealogier och utgivningen av Adelskalendern, förvaltningen av domäner och stiftelser, utdelning av stipendier och stiftelsemedel samt vård av Riddarhuspalatset och dess inventarier. I Riddarhuspalatset finns också ett nybyggt, toppmodernt arkiv för historiska föremål och dokument. Arkivet är klimatanpassat för optimal förvaring av gamla dokument och föremål. Exempel på handlingar som finns i arkivet är sköldebreven, genealogiska samlingar, vapenskisser, gamla direktions- och adelsmötesprotokoll, originalritningar över Riddarhuspalatset samt Riddarhusets urkundssamling. Samlingarna har nyligen flyttats tillbaka efter att ha förvarats hos Riksarkivet. Till den genealogiska avdelningen hör ett bibliotek om ca 5 000 böcker. Riddarhuset har fotorättigheter till samtliga bilder i detta dokument. Dick Norberg har tagit mittenbilden längst ned.

Denna inbjudan finns också som pdf här: mabbas_riddarhuset_6mars2017

riddarhuset_collage

Föregående inlägg
Kommentarer är stängda.
<span>%d</span> bloggare gillar detta: