Välkomna till en ny säsong i Mabbas!

varirisar

Med dessa rara våririsar vill vi hälsa alla välkomna till en ny säsong med Mabbas!

Först en kort rapport från årsmötet. Vi har som alla vet alldeles nyss haft årsmöte. Årmötesprotokollet kommer så småningom att läggas upp här på hemsidan. Redan nu kan vi berätta att vi fick två nya ledamöter till styrelsen. De nya ledamöterna som vi har glädjen att hälsa välkomna är: Susanne Granlund från Västmanlands läns museum och Anders Karlin från Norrköpings Stadsmuseum. Samtidigt lämnade Catharina Wikström från Nacka kulturcentrum. Vi tackar Catharina så jättemycket för många engagerade år i styrelsen!

Längre fram i vår kommer vi att göra ett studiebesök hos Centrum för Vetenskapshistoria vid Frescati i Stockholm. Vi kommer att få göra en rundvandring i delar av huset och få se godbitar ur arkivsamlingarna. Som vanligt får medlemmarna en inbjudan via e-post och informationen kommer att finnas här också.

Till hösten finns ett förslag om ett tredagarsprogram i Skåne. Tanken i förslaget är följande:

Först gör vi ett studiebesök på Arkiv Centrum Syd i Lund den 23 september och därefter har vi ett tvådagars fotoseminarium vid Regionmuseet Kristianstad, 24-25 september. Fotoseminariet kommer att ha fokus på analoga bilder, nästa år planeras ett seminarium för digitala bilder. Seminariet är ett samarbete mellan MABBAS och museerna som ingår i Crescosamarbetet. Mer information både om seminariet och arrangörerna kommer längre fram.

Kommentarer är stängda.
<span>%d</span> bloggare gillar detta: